Ontscheppen

Ontscheppen is een meditatieve geluidsreis naar oersoep.


De wereld is als oersoep, met woeste golven en stromen, en alles is constant in beweging. Ik stel voor dat dat we ons niet verzetten op zoek naar vaste grond, maar dat we beleven hoe rijk en divers het leven is. We hoeven ons nergens aan vast te houden en mogen alles worden. 


Alle geluidsfrequenties zijn aanwezig in ruis, maar we kunnen ze niet los van elkaar onderscheiden. Het is een manier om op te gaan in oersoep, waar alles al bestaat maar nog niets is verwezenlijkt. 


Laten we meer oersoep in ons leven toestaan, en beleven dat we verbonden zijn met alles om ons heen. Laten we ontscheppen. 

Ontscheppen is een kunstwerk in veel verschillende uitvoeringen. Momenteel werk ik samen met Boris Bezemer en Noortje Luning aan een versie waar de concertzaal zelf het instrument is. Deze versie wordt op 5 en 6 maart 2021 uitgevoerd bij de Veenfabriek Leiden als afsluiting van mijn tweejarig Ontdekkingentraject bij de Veenfabriek, en op 16, 17 en 18 april 2021 in het Muziekgebouw aan 't IJ tijdens het Minimal Music Festival
Eerder heb ik Ontschepping o.a. hier uitgevoerd:


Nexus Art Chapel, Amsterdam 2020

Get Lost Festival, Leiden 2019

Neuhaus Symposium bij Het Nieuwe Instituut, Rotterdam 2019

Neuhaus workshop bij Het Nieuwe Instituut, Rotterdam 2019

Summer School of the Apocalypse (House of Being) 2019